megihletett a fatal attraction, és a h&m tavaszi kollekciója. ..és talán ami a legszebb az egészben, hogy ezek a darabok nem is drágák! :3cipő - 3490 ftpulcsi - 2990 ftkabát - 8990 ftnyaklánc - 1290 ftgyűrűk - 1290 ftszemfesték - 1290 ft

megihletett a fatal attraction, és a h&m tavaszi kollekciója.
..és talán ami a legszebb az egészben, hogy ezek a darabok nem is drágák! :3

cipő - 3490 ft
pulcsi - 2990 ft
kabát - 8990 ft
nyaklánc - 1290 ft
gyűrűk - 1290 ft
szemfesték - 1290 ft

Tíz

Glenn Close film, vagy sorozat karakter.

a napokban fejeztem be újra a damagest,  máris rohadtul hiányzik. és hogy ne kezdjem újra ilyen hamar, (már vagy ötödjére,) elkezdtem a the shield 4. évadát, mert hát abban az egyben játszik Close, és még úgy sem láttam.
a két sorozat ég és föld! a damages után a the shield egy nagy rakás kaka, nem éppen a legmegfelelőbb választás, de nem gáz, kitartó vagyok. c:

..szóval ezek a körülmények ihlették az újabb 10-es listámat.
elgondolkodtam azon, hogy vajon mely’ Close karakterek kerülnének fel az én 10-es listámra, és úgy egyáltalán, melyikőjük lenne az első? elkezdtem tehát számolgatni, hasonlítgatni, és.. rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nincs egyszerű dolgom! de aztán nagy nehezen (BAROMI NEHEZEN!) kialakult az a lista.. c:

10. Mrs. Wittenborn - Evening (Este)
9. Claire Wellington - The Stepford Wives (A stepfordi feleségek)
8. Gertrúd - Hamlet
7. Férula Trueba - The House of the Spirits (A kísértetház)
6. Cruella de Vil - 101 Dalmatians (101 kiskutya)
5. Marquise de Merteuil - Dangerous Liaisons (Veszedelmes viszonyok)
4. Albet Nobbs - Albert Nobbs
3. Eleanor of Aquitaine - The Lion in Winter (Az oroszlán télen)
2. Alex Forrest - Fatal Attraction (Végzetes Vonzerő)
1. Patty Hewes - Damages (A hatalom hálójában)

nobbs vs. thatcher

közvetlenül egymás után megtekintve az albert nobbsot és a vaslady-t, már ezer-millió százalékra megbizonyosodtam afelől, hogy 2012-ben az oscart glenn close érdemelte volna meryl helyett!.. 
és mi sem bizonyítja jobban ezt az állításomat mint az, hogy anyával (aki amúgy óriási streep fan,) a nobbs után vagy fél órás megbeszélést tartottunk, és kiveséztük a filmet, valamint glenn játékát; míg a vaslady befejeztekor hosszú csönd következett, és maradt is.

ezzel persze nem azt mondom, hogy streep rosszul csinálta amit csinált! sőt! ..hozta a tőle már elvárásnak tekinthető színvonalat, ez kétségtelen,.. jó volt ő.
de ahogy ő is mondta a díj átvételekor: most biztosan egész amerika (és az egész világ úgy egyáltalán) azt gondolja.. jaaaj nee.. már megiiint..
igen. ebben igaza volt. én speciel legalább is ezt gondoltam azokban a percekben. no meg azt is, hogy (a rohadt életbe!! büdös picsábaaa!!!) ez érthető.
elvégre az ilyen nagyszabású, és ilyen nagy személyekről szóló életrajzi filmekért mindenki megkapja ami jár neki (és/vagy - leginkább - annak az illetőnek, akit játszik (?))..
szóval lényeg a lényeg, margaret thatcher mellett egy albert nobbsnak semmi esélye.